Kdo je zapostavljen ? LCD, SONY VAIO ali jaz ?

Vsakodnevno delam z računalniki. Sem poklicno in profesionalno popolnoma zdeformiran človek in brez svojega prenosnika, notesnika ali laptopa, ki je ameriška izvedba besede za mobilen prenosen računalnik enostavno ne morem več. Nekako se mi zdi veliko bolj priročen kot klasična kišta, čeprav imam doma na mizi en 22″ Viewsonic LCD, ki mi dobro služi, za občasno gledanje filmov, igranje iger in pisanje ter surfanje po internetu.. Ampak, mi je nekako k srcu zrasel moj novi laptopič SONY z 13,3 LED zaslonom in zadnje čase stacionarca in LCDja zapostavljam . Ima enostavno specialno dobro sliko. Tipkovnica mi ugaja in dovolj je hiter..

Nikoli še ni bilo tako lepo in kvalitetno delo s prenosnikom kot danes. Imel sem Toshibo Satellite A80 in Toshibo Satellite A100. Oba notesnika sta bila spodobno hitra, a sta po letu uporabe že kazala znake obrabe. Toshibo 14″ Limited Fifa World Cup Edition sem 2x pošiljal na servis. Enkrat je crknil LCD. Enkrat pa podloga za miško. Pri eni drugi 15,4 zoll Toshibi, je bilo skoraj vse vredu, razen tega da je crknil DVD-RW a to so mi zamenjali v trgovini v 2 minutah. Hmm. Sklepam torej da : Toshiba počasi izgublja na slovesu, vsaj pri meni.

Notesnik ki ga uporabljam že kakšne 3 mesece je SONY VAIO VGN-SZ6XN nadgrajen z 2 na 3 GB spomina. Posebnost, ki jo ima vgrajen SZ je funkcija preklopa med INTEL IGM Integrirano grafično kartico in Nvidia Geforce 3D ločeno grafično kartico. Funkcija preklopa je na začetku pred nadgradnjo programske opreme preko spleta nekaj škripala, a sedaj funkcionira. 

SONY VAIO Old Model

SONY VAIO Old Model

 Ko je notesnik preklopljen na funkcijo STAMINA , kar po slovenskem prevodu pomeni nekaj takšnega kot dolgo delovanje in je to res to. Delam lahko med 4 in 5 ur ! V primeru vklopljenega 3D pospeševalca Nvidia Geforce FX8400 in igranju iger pa notesnik vzdrži kakšne 3 ure. Materijali, ki so uporabljeni so karbon in karbon. Ohišje je trdno in kvalitetno na oprijem. Notesniku vodi za odvod toplote, ki pa je zaradi novodobne INTEL CENTRINO DUO in INTEL CORE 2 DUO tehnologije zelo skromna.  A dolga avtonomija in fancy ohišje imata kljub znižanjih zaradi prihoda novih modelov še vedno za marsikoga previsoko ceno, ki je trenutno 1350 pri nas v Sloveniji in 1600 v Nemčiji.

Nova serija notesnikov za ultra mobilne poslovneže  z Japonske se imenuje VGN-Z

Sony VAIO new model of Business laptop

Sony VAIO new model of Business laptop

SONY VAIO VGN-Z ,  ki je naslednjik mojega primerka ima še malo hitrejši procesor, več USB priključkov, ki jih pri svojem pogrešam in HDMI izhod za povezavo z novimi LCDji. Je boljši in lepši. A z ceno med 2000 in 3000 EUR  je še vedno krepko dražji od  mojega favorita.  Japonci so pred novoletnim obdarovanjem predstavili ogromno novih modelov in skoraj v celoti zamenjali serije notesnikov VAIO, ki so sedaj še bolj zaobljeni, lažji in kvalitetnejši. Sam sem sebe obdaroval ob menjavi modelov in ugodno kupil star model, z prejšnje TOP OF THE TOP serije. Misem najbolj cool, jebi ga. Izkoristil pa sem možnost za dober nakup, ki pa je verjetno žal še vedno predragi hec za marsikoga, ki mu bo zadoščal že tudi kak HP za okoli 400 EUR. Za vsakega torej svoje. In to je tudi moj moto. Kmalu več testov in zanimivosti z modernega elektronskega področja All Around SONY . Mogoče bo še kak test HPja .. bomo vidli no .

In kaj bomo z LCDjem, ki sameva ? Nič ! Naj stoji tam v kotu in sameva. Ko pa bo potreba se ga bo že ponucalo in skombiniralo v namene gledanja filmov . Malega 13,3 zoll VAIO  Laptopiča priklopiš na velik 22 zoll LCD in že je gledanje filma preko prenosnika v še večji užitek. V največji užitek pa je prenosnik SONY VAIO, ko služi kot predvajalnik romantične glasbe ob trenutkih v dvoje. Ja moj SONY VAIO… Ko pride princeska Vanja, se več ne bom toliko ukvarjal s tabo 🙂

Leave a comment